Friday, February 22, 2008

Tri meseca kasnije

Verovatno je i Google zaboravio na ovaj blog,
ali ja nisam (nije ni Teodora koja me redovno podseća da bih trebalo nešto da napišem).





Pa, evo nas opet!

Ne brini, neću pisati o bivšoj pokrajini na "K" -- biću dovoljno sebičan da pišem o sebi u ovom sudbonosnom trenutku (još jednom u moru drugih).

Idem u Irsku (Dablin)!

...ako sve ispadne kako treba. Dobili smo irske vize, samo nam još trebaju mađarske tranzitne. Projekat još nije zvanično počeo, ali uskoro će. Putujemo nas 10, preko Budimpešte dokle idemo minibusom, a odande Ryanair ili Aer Lingus low-cost avionom. Odlazak je 9. marta, a povratak 16. marta (ako nas nešto spreči da dobijemo azil tamo ;) ). ETF deo ProSense projekta će uskoro imati i sajt, a adresu ću naravno objaviti i ovde.

Civilno služenje -- sitno!

Do 4. marta sam na civilnom služenju vojnog roka :)
Posle toga se neće mnogo toga promeniti -- ostajem da radim kao VIPSI Conference Manager, samo sa jednom prazninom u srcu (nastalom nakon pada kamena sa istog -- nadam se da mi neće pasti na nogu).


Vozačka dozvola -- uskoro!

Upravo me je zvala ljubazna radnica iz COV "Parking Servis", da me podseti da do srede mogu da prijavim polaganje praktičnog dela ispita. Teorijski deo sam položio iz prvog , ali na prvoj "vožnji" sam pao. Jedna greška: semafor - kasno sam počeo da kočim i stao malo posle zaustavne linije. Druga greška: pri polukružnom okretanju na raskrsnici - nisam se kretao uz levu stranu trake nego uz desnu. To je bilo dovoljno da ne položim, mada je sama vožnja, po rečima saobraćajca, odlična -- ako je za utehu... Poligon je bio OK. Sad moram da platim 2.500 za prijavu i po 700 za svaki dopunski čas (a planiram da uzmem bar dva). U svakom slučaju, instruktor Zoran S. je za svaku preporuku!

U sledećem javljanju te očekuju vesti sa polaganja a i neke fotografije...

P0Z!

2 comments:

Dušan Pavlović said...

Lepo! I što se tiče Irske, a i ostalog. Ne treba da te podsećam da sve zabeležiš fotoaparatom. Voleo bih da vidim Irsku (i ove "tranzitne" zemlje), a to jedino mogu na tvojim fotografijama. Pozdrav!

Tea de Merso said...

Samo tako nastavi! :)